2021-11-09

Legimeet vinnare av Financial Times “Tech Champions 2021”

I hård konkurrens utsågs Legimeet till vinnare av Financial Times “Tech Champion 2021”. Över 100 företag nominerades inom nio branscher.

Legimeet vinnare av Financial Times “Tech Champions 2021”

Tävlingen utlystes för att identifiera de företag i Europa som bäst lyckats utnyttja innovation för att hantera pandemin. Därefter utsåg en jury en vinnare i varje bransch och Legimeet vann i kategorin Markets & Financial.

Legimeet valdes för att ”hjälpa till att främja aktieägardemokrati genom att förbättra tillgången till bolagsstämmor”. Financial Times korrespondent Richard Milne konstaterar att ”bolaget har helt klart fångat en möjlighet att med hjälp av teknik underlätta aktieägarnas situation under pandemin”.

– Vi är oerhört stolta och glada över att ha vunnit vår kategori. I tävlingen ingick både stora och små av de mest innovativa företagen i Europa, däribland Klarna och Nent. Det här erkännandet stärker oss i vårt fortsätta arbete med att utveckla Legimeet och aktieägardemokratin i Europa, säger Johan Aronsson, vd Legimeet.

Juryn var sammansatt av Financial Times i samarbete med Workday och bestod av Malcolm Moore, FT Tech Editor, Matthew Vincent, FT Project Publishing Editor, Oliver McKenna, Workday Chief Technology Officer, EMEA och Reshma Sohoni, medgrundare av Seedcamp, en seed-investerare i paneuropeiska nystartade företag.

Länkar till Financial Times

Huvudartikel: Companies that pivot are best placed to prosper

Vinnarna presenterade: Tech Champions

Legimeet: Online AGMs look for vote of confidence from shareholders

Juryns nomineringar: FT Tech Champions: innovate to thrive