2023-07-11

Utökat produktutbud och stärkta relationer med samarbetspartners

2023 har redan varit ett händelserikt år där vi fått vår första EU-kund och vi har breddat vårt produktutbud på flera områden. Legimeet har inlett ett nytt samarbetsavtal och stärkt relationer med juridiska rådgivare.

Utökat produktutbud och stärkta relationer med samarbetspartners

Under våren har Legimeet deltagit i Stings acceleratorprogram. Programmet avslutades med Sting Demo Day där Legimeet presenterade bolaget för över 100 investerare.

Det tyska företaget Clean Industry Solutions höll sin hybridstämma från ett konferensrum i Stockholm. Aktieägare, företagsledning och styrelse deltog på distans från Tyskland, Sverige och USA. Det är en viktig milstolpe för Legimeet eftersom vårt mål är att bli den ledande aktören i Europa för formella möten.

Nya produkter och partners
Senaste året har vi fått flera förfrågningar kring olika typer formella möten och första halvåret av 2023 lanserade vi vår prenumerationsprodukt för kvartalsrapporter. Fördelar för bolag att använda Legimeet är att de nu kan använda en och samma leverantör för alla formella möten. Bolaget kan föra diskussioner tillsammans med investerare, analytiker och andra intressenter i en säker digital miljö samtidigt som mötet streamas till allmänheten i realtid.

Under våren inledde vi ett samarbete med Nordiska Värdepappersregistret, NVR om att tillsammans erbjuda digitala och hybrida stämmor till onoterade bolag. NVR är Sveriges ledande tjänst för digitala aktieböcker för onoterade bolag. Röstlängden från NVRs digitala aktiebok kommer automatiskt integreras i Legimeet när det är dags för stämma. Vi har även stärkt relationen med två juridiska rådgivare, MCL och Lexly som nu erbjuder sina kunder Legimeets produkt för årsmöten och bolagsstämmor.

Lagförslag tillåter helt digitala stämmor i Sverige
Den 1 januari 2024 planeras en ny lag tillåta helt digitala stämmor i Sverige. Beslutet beräknas fattas av riksdagen under hösten 2023. Redan idag kan fysiska stämmor kompletteras med digitalt deltagande vilket har hjälpt våra kunder att hålla hybrida stämmor från ett konferensrum eller med en professionell studioproduktion. Sedan starten har vi lyssnat på våra kunders önskemål och gjort alla nödvändiga anpassningar och vi är därmed redo inför lagändringen 2024.

Vi ser fram emot en spännande höst och önskar er en fin sommar!